Γυναίκες που μονολογούν και Άντρες που σιωπούν στα έργα του Τσέχωφ του Λάκη Κουρετζή στο  Θέατρο της Ημέρας.

Η ομάδα αποφοίτων του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου Ημέρας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Παιδαγωγών – Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης», του οποίου είναι μέλη, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 την παράσταση Γυναίκες μονολογούν και Άντρες σιωπούν στα έργα του Τσέχωφ.

_dsc5374

Τα τελευταία επτά χρόνια επεξεργάζονται ένα project με θέμα: «Η Ανθρώπινη φύση της Γυναίκας», στα πλαίσια του οποίου ασχολήθηκαν με τους εξής θεματολογικούς άξονες:

  1. Η γυναίκα στο θέατρο
  2. Η γυναίκα στη λογοτεχνία
  3. Η γυναίκα στους αρχαιοελληνικούς μύθους
  4. Η Γυναίκα στις παραστατικές τέχνες (ζωγραφική, κινηματογράφο)
  5. Η κοινωνική θέση της γυναίκας στο πέρασμα των αιώνων
  6. H γυναίκα στη φιλοσοφία
  7. Η γυναίκα ως «σύμβολο». 

    Αυτή η ενασχόληση, η οποία έγινε με τη μέθοδο και τις τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού, κατέληξε το 2014 στο “Γυν-Εκεί-Ον”, ένα τριήμερο εκδηλώσεων με τρεις σκηνικές προσεγγίσεις, σαν μια τριλογία παραστασιακών δρώμενων, επάνω στο θέμα του project. Από τότε εστιάζοντας στον άξονα “Η γυναίκα στο θέατρο” και συγκεκριμένα σε ηρωίδες των έργων του Α.Τσέχωφ (Γλάρος, Θείος Βάνιας, Τρεις αδερφές, Βυσσινόκηπος), η ομάδα καταλήγει στην παρουσίαση της παράστασης “Γυναίκες που μονολογούν και Άντρες που σιωπούν στα έργα του Τσέχωφ”, του Λάκη Κουρετζή.

Σκηνοθέτης και υπεύθυνος οργάνωσης των εκδηλώσεων είναι ο κ. Λάκης Κουρετζής, παιδαγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και δημιουργός της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα και τα τελευταία 5 χρόνια και η Μάρια Κεφαλάκη (εκπ/κός – Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού). 

 

Του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο της Ημέρας .

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία – Σύλληψη ιδέας – Κείμενα –

Επιλογή μουσικής: Λάκης Κουρετζής

Επιμέλεια – Σκηνοθεσία – Συντονισμός: Μαρία Κεφαλάκη

Οργάνωση Παράστασης – Σκηνικά –  Σημεία Όψης: η Ομάδα,

Επιμέλεια ήχου και προβολών: Κατερίνα Μαραγκάκη

Επιμέλεια Φωτισμού: Γιώργος Ρώμας

 

Γενική Είσοδος: 8 Ευρώ

Εισιτήρια στο www.viva.gr

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (Μετρό Πανόρμου), Τ.Κ. 115 24,τηλ. 2106929090, 2106995777, fax: 2106923470,www.theatro-imeras.grinfo@theatro-imeras.gr

Χορηγός Επικοινωνίας Greekaffair.gr