Οι τάσεις στο μακιγιάζ μπορεί να μεταβάλλονται διαρκώς, όμως το φυσικό look είναι πάντοτε στη μόδα.

Μυστικά tips για μια no-makeup εμφάνιση.

Μυστικά-tips-για-μια-no-makeup-μακιγιάζ

Προσοχή όμως: το πραγματικό natural look θέλει τέχνη για να πετύχετε ένα αποτέλεσμα που δείχνει σαν να μην φοράτε μακιγιάζ. Ποια είναι όμως τα κυριότερα μυστικά ενός πετυχημένου no-makeup look;

Η βάση είναι το πιο σημαντικό μυστικό

Το ιδανικό μακιγιάζ είναι αυτό που δείχνει ανάλαφρο και φυσικό. Ωστόσο, οι κηλίδες και οι μαύροι κύκλοι πρέπει να καλύπτονται προσεκτικά με κονσίλερ. Εφαρμόστε μια ελαφριά στρώση foundation σε μεγαλύτερη επιφάνεια, ώστε να κρύβονται οι πόροι. Η υφή πρέπει να είναι γυαλιστερή και όχι ματ.

Μην χρησιμοποιείτε έντονα χρώματα στα μάτια

Για σκιά, διαλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει με την επιδερμίδα σας, π.χ. μπεζ ή ανοιχτό πορτοκαλί. Βάλτε μόνο, όσο χρειάζεται για ένα φωτεινό βλέμμα. Εάν τα μάτια σας δείχνουν πρησμένα και κουρασμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκιάσεις για να προσθέσετε βάθος, φροντίζοντας όμως το αποτέλεσμα να είναι διακριτικό.

Προσέξτε τη γραμμή των βλεφαρίδων, ώστε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα

Για να πετύχετε ένα φυσικό look, αποφύγετε τις έντονες γραμμές κι απλώς γεμίστε τα κενά μεταξύ των βλεφαρίδων. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε γραμμή, φροντίστε να είναι λεπτή.

Ροδαλά μάγουλα: η τελευταία πινελιά

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι το ίδιο το χρώμα. Το ιδανικότερο χρώμα για ένα φυσικό look είναι αυτό που είναι πιο κοντά στον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας. Διαλέξτε μια απόχρωση που μοιάζει με το φυσικό χρώμα των χειλιών σας. Εφαρμόστε το ρουζ σε μεγαλύτερη επιφάνεια και σβήστε το έπειτα με το πινέλο για να αποφύγετε τα έντονα κοψίματα.

Όσον αφορά το κραγιόν, αποφύγετε τις ματ υφές και τις σκούρες αποχρώσεις. Έτσι, θα δώσετε στο μακιγιάζ σας ένα όμορφο και φυσικό τελείωμα.

Tip: Αυτά τα μικρά tips δεν αρκούν για ένα φυσικό make-up look. Χρειάζεται να φροντίζετε και να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας καθημερινά με μια ενυδατική κρέμα.