Νίκος Σιακούφης : «Ταξίδι σε φόντο μπλε»

Ο Νίκος Σιακούφης επιστρέφει με το δεύτερο προσωπικό του album που κυκλοφορεί από την FM Records.

Μετά το πετυχημένο debut album του με τίτλο «Χάρτινα τρένα» μας παρουσιάζει το καινούργιο του CD με τίτλο «Ταξίδι σε φόντο μπλε».

Οι στίχοι και η μουσική ανήκουν αποκλειστικά στον ίδιο, ενώ η ενορχήστρωση όπως και η παραγωγή έγιναν από τον έμπειρο μουσικό και καθηγητή μουσικολογίας Νίκο Σαλωνίτη.

Ο καλλιτέχνης ξεδιπλώνει δέκα ατμοσφαιρικά κομμάτια με κυρίαρχο το άρωμα ενός κουαρτέτου εγχόρδων και σε συνδυασμό με τις ακουστικές του κιθάρες πραγματοποιεί μια στροφή από τις ροκ επιρροές του πρώτου δίσκου και προτείνει μια καινούρια μουσική ατραπό που πιστεύει και ακολουθεί.
Μπαλάντες, αλλά και κομμάτια με γρήγορο τέμπο αποτελούν τη δομή του δίσκου, ενώ υπάρχει και ένα bonus track με αγγλικό στίχο.

Το «Ταξίδι σε φόντο μπλε» μπλέκει τον αποχωρισμό, την αγανάκτηση, τη σκέψη για το τέλος και το αίσθημα της μοναξιάς με την αναζήτηση της ηρεμίας στο χάος της μοντέρνας δήθεν ζωής.

Στόχος του να περάσει στο όνειρο, στην ελπίδα, στην αναζήτηση της αγκαλιάς που νικάει τα αδιέξοδα, να δείξει τον τρόπο να κοιτάμε κατάματα το φόβο της αποτυχίας, για να φτάσουμε στην πολυπόθητη γαλήνη.

Tracklisting:

1.Γαλήνη μου 4.21
2. Ονειροπαγίδα 3.44
3. Μόναχο 6.20
4. Ένα μικρό αντίο4.06
5. Το τραγούδι του χειμώνα 4.34
6. Πες ότι θες3.40
7. Ο κόσμος μες στη συννεφιά 4.39
8. Σκόνη 5.07
9. Ταξίδι σε φόντο μπλε 5.13
10. Darkness 3.02