Τα θέματα υγείας που οφείλει να ερευνά συχνά πυκνά ένας άντρας.

Οι  άντρες πηγαίνουν στο γιατρό 50% λιγότερο από τις γυναίκες. Αυτό ίσως δίνει μια εξήγηση στο γιατί εμείς πεθαίνουμε νωρίτερα από εκείνες. Το greekaffair.gr σας αναφέρει τους παρακάτω λόγους που πρέπει να κάνουν ένα άντρα να είναι πιο σχολαστικός με τις εξετάσεις του.

ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ 

Οι υψηλοί παλμοί της καρδιάς στις ηλικίες κάτω των 40 είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα έπρεπε να εξεταστεί διεξοδικά καθώς υποδεικνύει πιθανά προβλήματα στο συκώτι στην καρδιά η στις ορμόνες. Τα συμπτώματα δεν είναι ορατά όποτε μέτρα σήμερα κιόλας την πίεση σου.

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ 

Αν οι τιμές της είναι υψηλές και δεν κάνεις τίποτα για αυτό το επόμενο που πρέπει να περιμένεις είναι το φράξιμο αρτηριών, που οδηγεί  σε εγκεφαλικό και έμφραγμα. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με πολλή γυμναστική, καλή και σωστή διατροφή χωρίς πολλά λιπαρά και τρόφιμα που δεν περιέχουν μέσα στερόλες και φάρμακα <στατινες>

ΟΡΧΕΙΣ 

Ο καρκίνος σε αυτό το σημείο είναι συχνός στις ηλικίες 20-35. Θεραπεύεται όμως εντελώς αν διαγνωστεί έγκαιρα από εσένα στο μπάνιο. Να επισημάνουμε ότι κάθε ανωμαλία στην αφή πρέπει  να σε βάζει σε υποψίες .

ΔΕΡΜΑ 

Εξέταζε τις ελιές σου. Ψάχνε για σπίλους που δεν υπήρχαν παλιά. Ένα ετήσιο τσεκάπ στο δερματολόγο σου είναι τόσο απαραίτητο όσο και το τσεκάπ για την καρδιά σου.

ΔΙΑΘΕΣΗ 

Από την στιγμή που θα μπεις στη δίνη της κατάθλιψης και χωρίς καν να το καταλάβεις θα νιώσεις νευρικός χωρίς λόγο και αίτια, μόνος ακόμη και με καλή παρέα, θλιμμένος όταν γιορτάζεις , άυπνος ενώ είσαι ξεθεωμένος. Σε αυτη την περίπτωση μόνο ένας γιατρός μπορεί να σε σώσει και να σε βγάλει από κει μέσα.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

Η μειωμένη διάθεση και η απόδοση πιθανώς να οφείλεται στην κατάθλιψη. Όμως τσέκαρε και τη χοληστερίνη, το σάκχαρο η την πίεση σου, παίζουν και αυτά μεγάλο ρόλο.

Του Κυριάκου Τσικορδάνου