Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια ακόμα και στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ.

Αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη θα επηρεαστούν Μακεδονία και Θράκη ακόμα και σε πιο πεδινές περιοχές καθώς και σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Αύριο Παρασκευή χιονοπτώσεις αναμένονται  στη Θεσσαλία Θα το στρώσει τη νύχτα σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα των νομών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης κυρίως στα πιο κεντρικά και ανατολικά τμήματα των νομών, αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και στα πιο βόρεια ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας Εύβοιας, από τα 200 μέτρα, στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια από τα 300-400 μέτρα και στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο από τα 400-500 μέτρα.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις ίδιες περιοχές και θα επεκταθεί και στα ημιορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα όμως της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βράδυ θα σταματήσουν.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί, ωστόσο, ότι από το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς το πρωί της Κυριακής αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.