Σημαντικά Πρόσωπα της Ελλάδας: Αγγελική Παναγιωτάτου η πρώτη Ελληνίδα γιατρός που αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Αγγελική Παναγιωτάτου από κατάγονταν από τα Θηνιά Κεφαλλονιάς  και ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε το 1878 και αφού σπούδασε ιατρική στην Αθήνα και ειδικεύτηκε στην μικροβιολογία, εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο όπου μελέτησε τροπικές ασθένειες. Για το έργο της τιμήθηκε το 1902 με το παράσημο του Τάγματος του Νείλου. Έγινε υφηγήτρια (1908) και καθηγήτρια υγιεινής (1947) της Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα και το 1950 εκλέχτηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Αγγελικη Παναγωτατου

Το 1908 η Αγγελική Παναγιωτάτου έχει τελειώσει με  βαθμό Άριστα το πτυχίο της στην Αθήνα και έχει, ήδη, μετεκπαιδευθεί στην Γερμανία. Οι καθηγητές της αποδεικνύονται πιο φιλελεύθεροι από του φοιτητές και της εμπιστεύονται τη θέση της υφηγήτριας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Οι μουστακαλήδες φοιτητές, τιμώντας πάντα τα παντελόνια τους(!;) ωρύονταν από τα θρανία και φώναζαν προς την καθηγήτρια τους: «στην κουζίνα! Στην κουζίνα!». Τελικά, η Αγγελική  Παναγιωτάτου  διορίστηκε καθηγήτρια στο πανεπιστήμιου του Καΐρου, ενώ οι οι μουστακαλήδες μόλις ενημερώθηκαν για το διορισμό της  χλόμιασαν και ένιωσαν κάπως αμήχανα, γιατί όπως όλοι οι θρασύδειλοι ντρέπονται, όταν φανερώνονται οι ντροπές τους και όχι, όταν τις κάνουν.

Η Αγγελική Παναγιωτάτου απεβίωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1954.