Φίλες και φίλοι καλημέρα και καλή εβδομάδα σήμερα θα μαγειρέψουμε μια συνταγή  με αιγαιοπελαγίτικα αρώματα και χρώματα… Αγκινάρες Αμοργιανές

image-1

ΥΛΙΚΑ

10 ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΤΡΥΦΕΡΕΣ

½  ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΑΥΓΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΑΣΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΣΕΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΜΠΑΧΑΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ

2 ΑΥΓΑ

ΑΛΑΤΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αφαιρούμε από κάθε αγκινάρα τα εξωτερικά φύλλα και κόβουμε με ένα μαχαίρι το κοτσάνι και το σκληρό μέρος των φύλλων. Αφαιρούμε με ένα κουτάλι το χνούδι και βάζουμε και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα με νερό λίγο χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι , προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τομάτα αλατοπιπερώνουμε  και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει ο κιμάς με λίγη σάλτσα. Μόλις κρυώσει ο κιμάς μας χτυπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το τυρί μας. Γεμίζουμε τις αγκινάρες μας με το μείγμα μας και τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε αλείψει με λάδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το λάδι ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Όταν κρυώσει η κρέμα μας κτυπάμε τα αυγά τα προσθέτουμε στην κρέμα μας και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε κάθε αγκινάρα με κρέμα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, κατόπιν τις γυρνάμε ανάποδα και βάζουμε πάλι κρεμά (από την άλλη πλευρά) και ξαναψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Όταν κρυώσουν λίγο τις σερβίρουμε.