Δισεκατομμυριούχος, έστω και για μερικά λεπτά, έγινε άθελά του ένας 32χρονος αγρότης από τα Φάρσαλα, στον λογαριασμό του οποίου πιστώθηκαν κατά λάθος περίπου όλες οι επιδοτήσεις που παίρνουν οι Έλληνες αγρότες σε ετήσια βάση!

Ο 32 άχρονος βρήκε στο λογαριασμό του πάνω από 2 δισ. ευρώ με την αιτιολογία «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων», ενώ υπήρξε και δεύτερη πίστωση της τάξης των 205,17 ευρώ, επίσης με την αιτιολογία «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων».

Ο 32 χρόνος αγρότης δεν αντελήφθη τις δύο μεταφορές χρημάτων, καθώς εκείνη την ημέρα δεν έτυχε να δει τον τραπεζικό λογαριασμό του μέσω web banking, δεδομένου ότι δεν έχει λαμβάνειν άμεσες ενισχύσεις. Για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, ενημερώθηκε στις 22.30 το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν του τηλεφώνησαν από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας για να του εξηγήσουν τι συνέβη και να τον ενημερώσουν ότι πρόκειται για λάθος του συστήματος, το οποίο διορθώθηκε αυτόματα, που σημαίνει ότι τα χρήματα αφαιρέθηκαν.

Ωστόσο, αυτό που ο ίδιος διαπίστωσε, όταν είδε το λογαριασμό του στο διαδίκτυο μετά την τηλεφωνική ειδοποίηση, ήταν ότι τα χρήματα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν διαθέσιμα. Δηλαδή τα 2 δισ. ευρώ δεν φαινόταν ως λογιστικό υπόλοιπο αλλά ως διαθέσιμο υπόλοιπο. Θεωρητικά για εκείνες τις ώρες θα μπορούσε να ζήσει σαν δισεκατομμυριούχος κάνοντας ανάλογες αγορές! Αυτό, άλλωστε, ήταν το επιχείρημα που άκουσε από το δεύτερο τραπεζικό στέλεχος που επικοινώνησε μαζί του όταν τον ρώτησε «πώς είναι δυνατόν η τράπεζα να επεμβαίνει σε λογαριασμό ταμιευτηρίου εν αγνοία του κατόχου του».

«Τα χρήματα αφαιρέθηκαν για να σας προστατέψουμε από πιθανές αγορές, τις οποίες στη συνέχεια δεν θα μπορούσατε να καλύψετε», του είπαν, όπως ανέφερε ο 32χρονος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία της Λάρισας».

Το τέλος της ιστορίας γράφτηκε στο λογαριασμό με την αφαίρεση του συγκεκριμένου ποσού, ωστόσο ο 32χρονος Φαρσαλινός έχει ζητήσει, χωρίς να λάβει μέχρι τώρα, έγγραφη ενημέρωση/αιτιολόγηση από την τράπεζα για το συμβάν προκειμένου να την προσκομίσει στην Εφορία σε πιθανό φορολογικό έλεγχο.