Καλημέρα, σήμερα σας έχω μια συνταγή εύκολη, και γρήγορη…  γευστικές  “Αλμυρές τηγανίτες”. Ένα τέλειο και εύκολο σνακ για κάθε ώρα και στιγμή.

ΥΛΙΚΑ

5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

5 ΑΥΓΑ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι ρίχνουμε τα λάδι τα 2 αυγά χτυπημένα το μπέικιν και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια όχι πολύ σφιχτή όχι πολύ μαλακιά. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα και μετά την κόβουμε σε μικρά μπαλάκια. Σε μια άλλη λεκάνη λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι , προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τα υπόλοιπα αυγά χτυπημένα λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά Παίρνουμε ένα μπαλάκι από την ζύμη μας την ανοίγουμε με το πλάστη σε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι διαμέτρου 7 εκατοστών κόβουμε την ζύμη μας. Παίρνουμε ένα κουταλάκι από την γέμιση μας και την βάζουμε στο κέντρο από τον κάθε δίσκο μας , τον κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες μέχρι να κλείσει καλά. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η γέμιση μας Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και τηγανίζουμε και τις αφαιρούμε όταν είναι έτοιμες με μια τρυπητή κουτάλα, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι και σερβίρουμε.