Νέα τεχνολογία αντι-γκράφιτι για κτήρια, αγάλματα, τζαμαρίες και πολιτιστικούς χώρους!

Βάψιμο με τεχνολογία αντι-γκράφιτι σε κτήρια της πόλης.  Δεν πληρώνεις μπογιατζήδες κάθε μέρα…

Η απορία πολλών πολιτών αναφορικά σε κτήρια στο κέντρο της πόλης ήταν πάντα «γιατί τα βάφουν αφού θα τα ξαναγράψουν;». Και πράγματι υπήρχαν κεντρικά κτήρια που βαφόταν το πρωί και το βράδυ είχαν ποδοσφαιρικά συνθήματα, κρεμάλες, χειροβομβίδες, βρισίδια, προσωπικές υπογραφές ή-αν ήταν τυχερή η περιοχή-και μερικά αξιόλογα graffiti στα όρια του έργου τέχνης. Πολύ συχνά βέβαια σε αυτή την ερώτηση απαντούσαν μπογιατζήδες λέγοντας «τι σας πειράζει;αφήστε να έχουμε και μεις δουλειά».

Τώρα φαίνεται ότι τα παραπάνω αλλάζουν καθώς κάποια κτήρια στην πόλη που οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές κρίνουν ότι δεν βγαίνουν να πληρώνουν κάθε δεύτερη μέρα συνεργείο,  αλλά και δεν θέλουν να έχουν εξωτερική διακόσμηση π.χ. ένα όργανο του ουροποιητικού συστήματος, αναθέτουν σε συνεργεία να τα περάσουν ένα χεράκι με anti-graffiti βαφή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κεντρική τράπεζα όπου βρήκαμε μέλη του συνεργείου(«τεχνίτες είμαστε», είπε ο βαφέας)και τον ρωτήσαμε πως λειτουργεί. Όπως  μας ενημέρωσε μπορείς να γράψεις πάνω του ότι θες αλλά ο ιδιοκτήτης την άλλη μέρα περνάει με ένα πανί και σβήνει ότι έχεις γράψει, όσο σπρέι και αν έχεις επιστρατεύσει!

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα φέρει περαιτέρω ανεργία στον κλάδο των βαφέων ή θα ανοίξει μια καινούρια αγορά με καλές προοπτικές. Η συγκεκριμένη τεχνική φαίνεται να γλιτώνει από χρήματα πολλούς ιδιοκτήτες ή επιχειρηματίες, αφού δεν μπορούν να προστατευθούν αλλιώς.

Η ιστορία της τεχνολογίας αντι-graffiti δεν είναι τωρινή: Πριν από 15 περίπου χρόνια εφαρμόστηκε στην πολιτεία του Happy Valley στην Αυστραλία ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αντιμετώπισης του Graffiti με την  ονομασία Grafsol, ενώ το πρόγραμμα αυτό με την ονομασία ΕΛΓΚ (Έλεγχος Γκράφιτι) με τις απαραίτητες προσαρμογές δοκιμάστηκε και στην Αττική με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Επίσης  ANTI-GRAFFITI μεμβράνη.

Η ANTI-GRAFFITI μεμβράνη προστατεύει τα εκτεθειμένα τζάμια από κάθε είδους κακοποίηση, βανδαλισμούς, χαρακιές, σπρέι κλπ.

Εφαρμόζεται με απόλυτα διάφανη κόλλα και μπορεί εύκολα με ένα τράβηγμα να αφαιρεθεί, αποδίδοντας το τζάμι καθαρό και ανέπαφο, ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη αντικατάστασης του.

Η ANTI-GRAFFITI μεμβράνη είναι ανθεκτική στα διαλυτικά με τα οποία καθαρίζονται τα σπρέι, επιτρέποντας την εύκολη απομάκρυνσή τους, με τη χρήση ειδικού anti-graffiti υγρού, χωρίς να χρειάζεται η αντικαταστασή της.

ΑΟΡΑΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ GRAFFITI.
ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ.
ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΘΡΑΥΣΜΑΤΩΝ.
ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΤΗΝ ΘΕΑ.
ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (ΚΑΓΚΕΛΑ-ΣΙΔΕΡΙΕΣ Κ.Λ.Π.)
ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ UV ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.
ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ.

 

Αλήθεια γιατί ο Δήμος Αθηναίων και ο κάθε δήμος στην ελληνική επικράτεια δεν εφαρμόζει το νέο αυτό σύστημα αντι-γκράφιτι σε κτήρια, πολιτιστικούς χώρους και αγάλματα ακόμα και στο Μετρό, ώστε να καθαρίσουν την πόλη μας;

Τα ερωτήματα και τα σχόλια δικά σας φίλες και φίλοι του greekaffair.gr.

Κ.Τ.