Το αδιαχώρητο έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Χατζησοφιά «Η UFA FILM και άλλες ιστορίες», την περασμένη Δευτέρα 27/6, σε μια βραδιά γεμάτη ζεστασιά στον πανέμορφο κήπο του Black Duck, που γέμισε από την παρουσία ανθρώπων από τους χώρους του πολιτισμού, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, αλλά και πολλών φίλων της συγγραφέως και των Εκδόσεων Εύμαρος.

Μάινας_Χατζησοφιά_Κανελλοπούλου_Κουρή_Μανιάτης

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου, ουπεύθυνος των εκδόσεων «Εύμαρος» Πέτρος Κακολύρης, ο δημοσιογράφοςΔημήτρης Μανιάτης, και η ίδια συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν με ξεχωριστό τρόπο οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας και Άννα Κουρή.  Ακολούθησε μουσική και τραγούδι, από τον συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου στο πιάνο και τημεσόφωνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου.

Χατζησοφιά_Κανελλοπούλου

H αγάπη στο πρόσωπο της συγγραφέως αποτυπώθηκε στις ομιλίες και την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, αλλά και την ζεστασιά των συζητήσεων πριν και μετά την παρουσίαση.  Ανάμεσα στον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση, διακρίναμε ανθρώπους από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού: Καλλιόπη Βέττα, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαρία Κίτσου, Πάνος Σκουρολιάκος, Αντώνης Σιγάλας, Σταύρος Στάγκος, Φωτεινή Κοτρώτση, Άσπα Τομπούλη, Γιώργος Μπουγελέκας, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Νικολέττα Βλαβιανού, Στέλιος Πετράκης, Στέλιος Γούτης, Κάτια Σπερελάκη, Λέανδρος Πολενάκης, Γιώγια Σιώκου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ρένα Ρίγγα, Ελένη Φίλιππα, Άσπα Τομπούλη, Νίκος Σούλης, Νίκος Καμτσής, Άντα Χρηστίδου, Γεωργία Καλλέργη κ.ά., της πολιτικής: Παναγιώτης Κουρουμπλής, Θεανώ Φωτίου, Δημήτρης Σεβαστάκης, Χαρά Καφαντάρη, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Λάμπρου, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Φωτεινή Κούβελα, Μιχάλης Υδραίος, Τόνια Τσίτσοβιτς, Ράνια Σβίγκου, Δημοσθένης Παπαδάτος κ.ά.,της δημοσιογραφίας: Πόλυ Κρημνιώτη, Σοφία Αδαμίδου, Φωτεινή Λαμπρίδη, Κυριακή Μάλαμα κ.ά.

Μάινας_Κακολύρης_Χατζησοφιά_Κανελλοπούλου_Κουρή_Μανιάτης

Με το βιβλίο της «Η UFA FILM και άλλες ιστορίες», που κυκλοφορεί ήδη σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, η συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτις Άννα Χατζησοφιά μας γνωρίζει και μια άλλη πλευρά της: την ικανότητά της στο χρονογράφημα. Τακτική συνεργάτρια για καιρό της ιστοσελίδας red notebook, παρακολουθούσε και έκρινε την επικαιρότητα με σοβαρότητα και χιούμορ.  Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώθηκαν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κείμενά της από την περίοδο 2012-2014. Σκέψεις για την ελληνική κοινωνία με τα προβλήματα και τα ευτράπελά της, την Αριστερά και τα όνειρά της, τον ΣΥΡΙΖΑ, την τέχνη, την τηλεόραση… Μαζί, μερικά όμορφα νοσταλγικά κείμενα για τα παιδικά της χρόνια, τους ανθρώπους που τα σημάδεψαν, ανθρώπους με καλοσύνη και μεγάλη καρδιά, πρόσφυγες οι πιο πολλοί από μια άλλη εποχή, που ζεσταίνουν με ελπίδα την ψυχή μας. Κείμενα με προσωπικό ύφος, που σχολιάζουν μια από τις πιο κρίσιμες διετίες της εποχής μας με το μάτι του καλλιτέχνη και την ψυχραιμία του ενεργού πολίτη.