Ελαία: H Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε για να ενώσει τους Έλληνες και να βάλει ένα μικρό λιθαράκι συνεισφοράς στο συνάνθρωπο.

401826_471758242898383_537545799_n

Η Ελαία Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2007 από ανθρώπους από την Αθήνα, τη Θεσ/νίκη, την Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Ο σκοπός της να βάλει ένα μικρό λιθαράκι συνεισφοράς στο συνάνθρωπο, να συνεγείρει και να ενώσει τους Έλληνες στην αξιοποίηση της Εθνικής μας κληρονομιάς και στις παρακαταθήκες της Ορθοδοξίας για τον τόπο.

Ήδη στο Ν.Τρικάλων ολοκληρώνεται εντός κτήματος 35 στρεμμάτων ένα κέντρο εργασιοθεραπείας, προκειμένου νέα παιδιά να απασχοληθούν στη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς, τη μελισσοκομία, την αγιογραφία, τη ζωγραφική, τη βυζαντινή μουσική, τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και τέλος τη γραφιστική δημιουργία.
Το έργο αυτό ολοκληρώνεται χωρίς την παραμικρή συνδρομή οικονομική από ιδιώτες, φορείς κλπ.
Το έργο ολοκληρώνεται χάρη στις προσωπικές συνδρομές ενός εκάστου μέλους της Ελαίας και από προσωπικά δάνεια που πήραν από τράπεζες τα μέλη της Ελαίας.
Το δεύτερο ταυτόχρονα έργο και παράλληλα μοναδικό, είναι η επανέκδοση των επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια, του Πρώτου Μεταβυζαντινού Ηγέτη του Ελληνικού Έθνους που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1841 και έκτοτε παραμένουν ανέκδοτες.

Όπως έλεγε ο Άγιος Γέροντας Παίσιος

Η Ελαία βρήκε αυτό το πρόσωπο στον Ιωάννη Καποδίστρια, έναν φωτισμένο άνθρωπο με Πίστη και Χριστό μέσα του που υπηρέτησε το Γένος ολόκληρο μέχρι της τελευταίας μαρτυρικής ρανίδος του αίματός του.

Η Ελαία πρωτοστάτησε με την  επανέκδοση κάποιων επιστολών του Ιωάννη Καποδίστρια, του Πρώτου Μεταβυζαντινού Ηγέτη του Ελληνικού Έθνους που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1841 και έκτοτε παραμένουν ανέκδοτες αρχικά σε μορφή ημερολογίου

%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83
Το 2010 κυκλοφόρησε το μοναδικό πόνημα του συγγραφέα και δ/ντα συμβούλου της Ελαίας κ. Ιωάννη Κορνιλάκη με τίτλο: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, όπου η πρώτη του παρουσίαση έγινε στην Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

patriarxhs
Η ΕΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Έκτοτε με περισσότερες από 40 διαλέξεις σε πόλεις και τοπικούς φορείς και σε 11 στρατιωτικές σχολές, ο συγγραφέας έχει παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια, μέσα από τις επιστολές του, ουσιαστικά ακούγοντας την ίδια τη φωνή του Έλληνα Κυβερνήτη.

Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση όλων των επιστολών του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, σε μία έκδοση που προλογίζεται από σύσσωμα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία ανά την υφήλιο και από σημαντικές Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες προσωπικότητες της πολιτικής.

elaia_kirillos-mosxas
Η ΕΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ

Ευχή όλων είναι να γίνει πράξη το ΙΝΑ ΩΣΙΝ ΕΝ, δηλαδή η ένωση όλων των ανθρώπων με κεφαλή τον Ιησού Χριστό, κάτι το οποίο ευχήθηκε ο Αναστημένος μας Χριστός στην Αρχιερατική του Προσευχή στο όρος των Ελαιών και ζήτησε μέχρι της τελευταίας του πνοής ο Γέρων Πορφύριος, ο Καυσοκαλυβίτης.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδω