Ο Λεωνίδας Καβάκος επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής με διπλή ιδιότητα. Αυτή του σολίστ και του μαέστρου, για μία συναυλία στης 12 Μαΐου.

Ο Λεωνίδας Καβάκος συναντά τη Φιλαρμονική της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, σε μία και μοναδική συναυλία, στην οποία θα ερμηνεύσει το αριστουργηματικό Τρίτο κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ και θα διευθύνει το έργο Berceuse élégiaque του Μπουζόνι και τις Εικόνες από μια έκθεση του Μούσοργκσκι (σε ενορχήστρωση Ραβέλ).

leonidas_kavakos

  • Λένε ότι κρατά με την ίδια άνεση, που το κάνει με το δοξάρι του βιολιού, την μπαγκέτα του μαέστρου.
  • Παίζει με Στραντιβάριους «Abergavenny» του 1724.
  • Αυτή τη σεζόν, διευθύνει την Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης, της Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας, τη Συμφωνική της Βιέννης, της Βαμβέργης, της Ραδιοφωνίας των Κάτω Χωρών, την Εθνική Συμφωνική της Δανίας και τη Φιλαρμονική του Ρόττερνταμ.
  • Είναι η περίοδος που ο Λεωνίδας Καβάκος περιοδεύει με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου στην Ισπανία και την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας στις ΗΠΑ, ενώ εμφανίζεται σε φημισμένα διεθνή φεστιβάλ (Βερμπιέ, «Λευκές νύχτες», Εδιμβούργου, Αννεσύ, Δρέσδης, Τάνγκλγουντ).
  • Την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο (2016-2017), θα είναι Artist in Residence της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης.

Σκοπός του,είναι  να αλλάξει τα δεδομένα. «Το νεανικό κοινό και γενικότερα το κοινό της κλασικής μουσικής είναι μειοψηφία. Δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία» λέει με με απογοήτευση.

Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει το Τρίτο κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ και διευθύνει έργα Μπουζόνι και Μούσοργκσκι.
Πέμπτη 12 Μαΐου (ώρα 8:30 μ.μ.)
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Πηγή: www.iefimerida.gr