” Μην ξοδεύεστε! Δείτε μερικές απλές κινήσεις που θα κάνουν το laptop σαν να “τρέχει” σαν καινούριο, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα!

Ακολουθήστε τις παρακάτω προτεινόμενες ενέργειες και δείτε αμέσως την αλλαγή στο laptop σας! Να σημειωθεί ότι οι ενέργειες αυτές αφορούν σε περιβάλλον Microsoft Windows!

Ενέργεια 1η: Απεγκαταστήστε εκείνα τα προγράμματα που δε χρησιμοποιείτε. Ακολουθήστε τη διαδρομή Πίνακας Ελέγχου -> Προγράμματα και απεγκαταστήστε όσα δεν χρειάζεστε, προσέχοντας ωστόσο να μην «πάρει η μπάλα» κι άλλα απαραίτητα για τη λειτουργία του hardware σας. Εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δωρεάν online οδηγό PC Decrapifier 

Ενέργεια 2η: Ακολουθήστε τη διαδρομή Υπολογιστής -> Τοπικός Δίσκος (συνήθως είναι το C:\) -> Windows -> Temp. Σβήστε τα Temporary Files (προσωρινά αρχεία) και αδειάστε μετά τον κάδο ανακύκλωσης.

Ενέργεια 3η: Αντικαταστήστε τον παλιό σας σκληρό δίσκο με ένα νέο για περισσότερο «αποθηκευτικό χώρο». To YouTube είναι γεμάτο από βίντεο-οδηγούς που θα σας δείξουν πώς να το κάνετε μόνοι σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας σε έναν εξωτερικόσκληρό δίσκο, αδειάζοντας το σκληρό δίσκο του laptop σας.

Ενέργεια 4η: Βάλτε τον υπολογιστή σας να κάνει Ανασυγκρότηση Δίσκου (disk defragment), ακολουθώντας τη διαδρομή Υπολογιστής -> δεξί κλικ στον τοπικό δίσκο -> Ιδιότητες -> Εργαλεία –Ανασυγκρότηση Τώρα.

Ενέργεια 5η: Τρέξτε ένα disk clean up (καθαρισμός δίσκου), ακολουθώντας τη διαδρομή:Έναρξη -> Όλα τα προγράμματα -> Βοηθήματα -> Εργαλεία Συστήματος -> Καθαρισμός Δίσκου.

Ενέργεια 6η: Αλλάξτε την IP διεύθυνση του υπολογιστή σας σε «στατική», μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται κάθε φορά που εκκινείτε τον υπολογιστή σας για την αναζήτηση IP διεύθυνσης. Ακολουθήστε τη διαδρομή: Πίνακας Ελέγχου -> Κέντρο Δικτύου και Κοινής Χρήσης –> Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα -> δεξί κλικ στον τοπικό προσαρμογέα -> Ιδιότητες –> Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Ιδιότητες. Σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδεθείτε σε ένα διαφορετικό δίκτυο ίσως χρειαστεί αυτή η ρύθμιση να αλλάξει εκ νέου.

Ενέργεια 7η: Εγκαταστήστε περισσότερη RAM. Εάν χρειάζεστε περισσότερη RAM θα το καταλάβετε εάν ο υπολογιστής σας αργεί να ανοίξει μεγάλα αρχεία ή παγώνει κάθε φορά που καλείται να εκτελέσει περισσότερες από μία λειτουργίες. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε είτε να προσθέσετε περισσότερη RAM μέσω memory stick ή να εγκαταστήσετε καινούργια. Στο YouTube θα βρείτε άπειρα διαφωτιστικά βίντεο για το πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ενέργεια 8η: Αφαιρέστε τη σκόνη από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας κάποιο ηλεκτρικό σκουπάκι το οποίο κατευθύνετε μπροστά στις εξόδους αερισμού. Συνήθως, η σκόνη μπλοκάρει τη λειτουργία των εσωτερικών ανεμιστήρων, αυξάνοντας τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του συστήματος, που με τη σειρά της επιφέρει επιβράδυνση των λειτουργιών.

Ενέργεια 9η: Τρέξτε κάποιο antivirus – ή εγκαταστήστε αν δεν έχετε! Το antivirus θα σας προστατέψει από ιούς σε μελλοντική χρήση του Laptop αλλά μπορεί να εντοπίσει και να αφαιρέσει κακόβουλα λογισμικά που υπάρχουν ήδη στον υπολογιστή σας.

www.greekaffair.gr