Φίλες και φίλοι καλό μήνα. Σήμερα επιλέξα να σας φτιαξω “Καροτοκεφτέδες” μια συνταγη  πλουσια σε θρεπτικες αξιες, από το καροτο και την πατάτα.

karotokeftedes

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αφού βράσουμε την πατάτα την λιώνουμε και την ανακατεύουμε με το καρότο, προσθέτουμε το αυγό και τον άνιθο με το μαϊντανό ψιλοκομμένα μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακιά μάζα εύπλαστη. Δουλεύουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε βούτυρο μέχρι να ροδίσουν.

 

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΤΟΥ ΤΡΙΦΤΗ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΗ

1 ΑΥΓΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΑΝΙΘΟ – ΜΑΙΝΤΑΝΟ

ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ