Καλημέρα… Σε όσους  έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, δίνω αυτή τη συνταγή με κάποια  μυστικά του παππού μου για να φάτε “Κατσικάκι Στήθος στο Φούρνο”.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΤΣΙΚΙΟΥ ή ΑΡΝΙΟΥ

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ

1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

3-4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ , βάζουμε πάνω το κρέας μας ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες. Ρίχνουμε από επάνω το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου, αλατοπιπερώνουμε αρκετά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει και περιχύνουμε με αυτό το κρέας και τις πατάτες μας, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά σε χαμηλό φούρνο, μετά ανεβάζουμε στους 200 – 220 βαθμούς για να πάρει χρώμα.