Καλημέρα και καλή εβδομάδα  σήμερα  η συνταγή μας έχει χωριάτικους κεφτέδες χυδήρων.

Τα κεφτεδάκια Χυδήρων, μπορούν να σερβιριστούν είτε ως ορεκτικό/μεζές μαζί με κρασί, μπύρα ή ούζο είτε ως σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

3 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΛΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΡΑΧΑΝΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΥΖΗΘΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά, το τοποθετούμε στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει. Τον βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μεγάλους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε , τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε.