“Κεφτεδάκια Πολίτικα” Μια καταπληκτική συνταγή για κεφτεδάκια πολίτικα , τα πιο νόστιμα, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια που έχετε δοκιμάσει!

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΥΖΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΛΙΤΡΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ ή ΚΡΕΑΤΟΣ
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα .Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά τον άνιθο το ρύζι το αλατοπίπερο και το κρεμμύδι μας κρύο και ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε και λίγο νερό για να αφρατέψουμε το μείγμα μας.. Πλάθουμε το κιμά μας σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Την ίδια ώρα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το τοματοπελτέ, τον αφήνουμε να καεί για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνουμε με το ζωμό μας, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια μας, προσθέτουμε αλάτι μπόλικο πιπέρι και σκεπάζουμε, αφήνουμε να σιγοβράσει για ½ ώρα. Αν μας αρέσουν τα μπαχαρικά μπορούμε να προσθέσουμε ένα ξύλο κανέλας 2-3 γαρύφαλλα ολόκληρα και 2-3 κόκκους μπαχάρι.