“Κοτόπουλο με Κρεμμύδια” ένα πεντανόστιμο πιάτο, εύκολο και σχετικά γρήγορο, με πολύ ωραία γεύση και εμφάνιση, κατάλληλο για τραπέζι σε φίλους και συγγενείς.

ΥΛΙΚΑ

1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟΥ

250 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΣΠΟΡΟΙ ΜΠΑΧΑΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο μας. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε το κοτόπουλο μας να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και βάζουμε μέσα τα κρεμμυδάκια μας τα σοτάρουμε σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 10 – 15 λεπτά να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω από τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε το μπαχάρι, την ζάχαρη, το αλατοπίπερο λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη! 

tselementes_giorgos