“Κοτόπουλο με κεφαλογραβιέρα Άρτας” μια συνταγή τόσο νόστιμη και τόσο εύκολη που θα γίνει η αγαπημένη όλων σας.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

½ ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

2 ΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

½ ΚΙΛΟ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΑΡΤΑΣ  ΤΡΙΜΜΕΝΗ

5-6 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ  ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα φαρδιά και βάζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί το μαιντανό και τις ελιές, συμπληρώνουμε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο το φαγητό μας το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές το τυρί και το μαιντανό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να λιώσει το τυρί.