Κοτόπουλο με Σάλτσα Ροκφόρ: Ο απόλυτος μπυρομεζές για να απολαύσεις του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Κοτόπουλο με Σάλτσα Ροκφόρ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Παίρνουμε τα στήθη από τα κοτόπουλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα τηγάνι το λάδι για να ζεσταθεί καλά.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα κομματάκια από τα κοτόπουλα και τα παιρνάμε από το αλεύρι.

Κατόπιν τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμαι σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όλα τα λάδια.

Συγχρόνως σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το blue cheese ( Ροκφόρ ) μαζί με το γάλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Σερβίρουμε τη σάλτσα σε ένα μπώλ και το κοτόπουλο σε ένα πιάτο όλα ζεστά.

ΥΛΙΚΑ:

2 ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ BLUE CHEESE

ΗΛΙΕΛΑΙΟ

80 ML ΓΑΛΑ

ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ