Καλήμερα φίλες και φίλοι σήμερα σας εχω ετοιμάσει για γλυκό της εβδομάδας ένα  θεσσαλικό γλύκισμα  Κουρκουμπίνια Λάρισας όσοι το δοκιμάσετε  σίγουρα θα γλύφεται τα δάκτυλα σας.

image-1

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ (1/2 ΚΙΛΟ)

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ  ΖΑΧΑΡΗ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

½ ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΔΟΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το νερό η ζάχαρη και η φλοίδα λεμονιού για 8 λεπτά, μόλις το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Παίρνουμε 2 από τα φύλλα μας μαζί και τα αλείφουμε με το βούτυρο τα διπλώνουμε στη μέση και τα κάνουμε ένα σφικτό ρολό τα αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να μας τελειώσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι μπόλικο να ζεσταθεί καλά, κόβουμε τα ρολά μας σε κομμάτια 4 εκατοστά περίπου και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να τηγανιστούν και να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κατόπιν τα βάζουμε στο σιρόπι μας και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξουν, τα σερβίρουμε και τα πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα και κανέλλα.