Η κρέμα βανίλιας ή κρέμα κόρν φλάουρ είναι ό,τι πιο νόστιμο μπορείτε να φάτε αν θέλετε γρήγορα ένα γλυκό.

ΥΛΙΚΑ

4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ Ή ΑΡΩΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΙ

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε στη φωτιά το γάλα με τη μισή ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Αναλύουμε το κόρν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας με σύρμα για να μην μας σβολιάσει. Αφού πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς αποσύρουμε από την φωτιά όταν η κρέμα μας δεν είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ αραιή. Την αδειάζουμε μέσα σε βουτυρωμένη φόρμα ή φορμάκια. Μόλις κρυώσει και πήξει ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί και σάλτσα σοκολάτας.