Κρεμμυδόσουπα με κεφαλογραβιέρα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Καλημέρα φίλες και φίλοι, σήμερα θα μαγειρέψουμε μια ιδιαίτερη σούπα με πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά και έντονα αρώματα.

Κρεμμυδόσουπα με κεφαλογραβιέρα.

image

ΥΛΙΚΑ

5 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

3 ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΑΛΑΤΙ , ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε να πάρει χρώμα ρίχνουμε 5 φλιτζάνια χλιαρό νερό αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και κόβουμε την ψίχα σε μικρούς κύβους, τους σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο. Σερβίρουμε την σούπα από επάνω τα κρουτόν και από επάνω την τριμμένη κεφαλογραβιέρα.