Κροκέτες παριζιέν του Γιώργου Τσελεμεντέ

kroketes

ΥΛΙΚΑ

800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΑΣ ΨΗΜΕΝΟ (ΧΩΡΙΣ ΝΕΥΡΑ ΚΑ ΠΕΤΣΕΣ ) ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ  ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΜΠΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

2 ΑΥΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Χρησιμοποιούμε κρέας που μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα (ψητό), και ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρέας με την μπεσαμέλ τα μανιτάρια και το ζαμπόν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα πλάθουμε σε κυλίνδρους. Τα περνάμε πρώτα από αυγό και μετά από φρυγανιά τριμμένη και κατόπιν τα τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι γυρνώντας τε με προσοχή να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.