Συνταγή για Λαβράκι στο Αλουμινόχαρτο του Γιώργου Τσελεμεντέ.  

Μοσχοβολιστό και γεμάτο γεύσεις το ψάρι μας σήμερα στο πιάτο σίγουρα έχετε πιάσει λαβράκι.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε το λαβράκι σε 6 κομμάτια αφού το έχουμε καθαρίσει αφαιρέσει τις ίνες. Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τους βολβούς σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το μάραθο αφού τον αλατοπιπερώσουμε και προσθέσουμε και το βούτυρο. Κόβουμε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτου αρκετά μεγάλα, τοποθετούμε στη μέση μάραθο από επάνω ένα λαβράκι αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και λίγες τούφες μαϊντανού και κλείνουμε δίνοντας το σχήμα σκαλτσουνιού. Κλείνουμε  πολύ καλά με το αλουμινόχαρτο γυρίζοντας με δύναμη τις άκρες. Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου και τα ψήνουμε στους 00 βαθμούς για 15 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

1 ΛΑΒΡΑΚΙ 1500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ

ΒΟΛΒΟΙ ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΟ ( ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΚΙΛΟ )

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΤΟΥΦΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ