Μάιος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 2 θεατρικές παραστάσεις η “Αδαμαντία” του Παναγιώτη Μέντη και “Η επίτευξη του Φοίνικα” του Γιάννη Μαυριτσάκη.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Αδαμαντία του  Παναγιώτη Μέντη

σκηνοθεσία Κωστής Καπελώνης

20,21,22 Μαΐου

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (2)

Η Αδαμαντία, αγωνιά να επιβιώσει κτίζοντας στην άµµο της Αφρικανικής ερήµου την διαρκώς μετέωρη προσωπική της περιπέτεια. Γυναίκα και Άνδρας, Μάνα και Πατέρας σε µια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε αλλά δεν τα έζησε. Φόντο της υπόθεσης: Ένα νησί του Αιγαίου, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια, Κάϊρο, Αθήνα. Ελλάδα και Αίγυπτος, αλλά πουθενά ρίζα και φιλόξενη πατρίδα. Έλληνες, Αιγύπτιοι, Άραβες, Χριστιανοί, Μουσουλµάνοι Σουνίτες, Χριστιανοί Κόπτες, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι. Η Ελλάδα µετά τον εµφύλιο. Η Ελλάδα του Καραµανλή, της Δικτατορίας, η Ελλάδα του Ανδρέα. Παράλληλα µε την Αίγυπτο του Νάσερ, του Σαντάτ, του Μουµπάρακ. Γεγονότα στο Σουέζ, Πόλεµος των έξη ηµερών, Κυπριακό… Και δίπλα σε όλα αυτά η ζωή µιας γυναίκας που πρέπει να φέρει σε πέρας αυτά που είναι οι δικές της προτεραιότητες. Που πρέπει να µεγαλώσει τα παιδιά της, µέσα σε ένα περιβάλλον που απαιτεί συµβάσεις και συµβιβασµούς. Το έργο είναι βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που περίμενε χρόνια την ανακάλυψη και την αποκάλυψή της από τον Κωστή Καπελώνη. Ο Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η Μάνια Παπαδημητρίου δίνει σάρκα και οστά, χιούμορ και συγκίνηση στην Αδαμαντία.

Σκηνικά: Μανώλης Ζαχαριουδάκης Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου Μουσική: Σταύρος Σιόλας Κίνηση: Ειρήνη Στρατηγοπούλου Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Στρατηγοπούλου

Ώρες Παραστάσεων : Παρασκευή 9.οο – Σάββατο 9.οο –  Κυριακή 7.οο

Γενική είσοδος 10, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ  5

Προπώληση εισιτηριών www.viva.gr / Public

και στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Η Επίτευξη του Φοίνικα

Η επίτευξη του Φοίνικα του Γιάννη Μαυριτσάκη

σκηνοθεσία  Clemence Weill

σκηνική ανάγνωση/work in progress

23 & 24 Μαΐου

Η αθανασία δεν συμπεριλαμβάνεται στις πληροφορίες του γενετικού μας υλικού, έχουμε όμως κληρονομήσει κάτι σημαντικό από αυτήν: την ανάμνησή της, αλλά και την δυνατότητα να την επινοούμε.

Στην ‘Επίτευξη του Φοίνικα’, οι μεταλλαγμένες οντότητες, σεξουαλικά ακόρεστες και ρημαγμένες, οι εξόριστοι του αποκλεισμένου σύμπαντος, οι φωνές των εγκλωβισμένων στοιχειακών με τις επικλήσεις και τον επαναστατημένο λόγο, εξαπολύουν την φλεγόμενη ουσία τους διεκδικώντας υπόσταση.

Mουσική:  Γιώργος Πούλος

Διαβάζουν:  Τάσος Δήμας,  Αλεξία Καλτσίκη, Θάνος Παπακωνσταντίνου

Γενική είσοδος  5

Ώρες παραστάσεων 9.00

Πωλήσεις εισιτηρίων www.viva.gr

Και στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Τηλ. 2104143310 /2104143320