Το tagging είναι η πιο συνηθισμένη και βασική μορφή γκραφίτι και αποτελεί, στην ουσία, την υπογραφή του καλλιτέχνη. Μπορεί να κρύβει ένα κρυφό μήνυμα ή να σχηματίζεται, απλά, από τα αρχικά της ομάδας «γκραφιτάδων» ή του ίδιου του street artist, μπορεί να συνοδεύει ένα μεγάλο γκραφίτι, σαν ταυτότητα του έργου, ή να έχει αποτυπωθεί στα γρήγορα πάνω σε ένα τοίχο για να δείξει πως ο καλλιτέχνης ήταν εκεί ή μπορεί και να χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει έναν «πόλεμο» ανάμεσα σε γκραφιτάδες, αν αποτυπωθεί πάνω από το tag κάποιου άλλου street artist.

tagging στην Αθήνα (2)

Κοινώς, μπορεί στα μάτια πολύ κόσμου ένα tag να μοιάζει με μια μεγάλη ή μικρή μουτζούρα, χωρίς ιδιαίτερο νόημα ή σκοπό, στην πραγματικότητα όμως το tagging είναι άρρητα συνδεδεμένο με την τέχνη του γκραφίτι και τόσο οι μορφές με τις οποίες εμφανίζεται όσο και τα μηνύματα που κουβαλά, είναι πολλά.

Με κάθε σεβασμό, όμως, σε όλα τα παραπάνω και φυσικά σε όσους ασχολούνται με την τέχνη του γκραφίτι, μήπως έχουμε ξεφύγει λίγο με το tagging;

tagging στην Αθήνα (3)

Εκτός κι αν βλέπετε κάτι όμορφο, καινοτόμο, ριζοσπαστικό και εν γένει δημιουργικό στις φωτογραφίες, το οποίο δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο μνημείο πάνω στο οποίο έχει αποτυπωθεί. Γιατί υποθέτω οτι αρκετός κόσμος δεν βλέπει τίποτα που να παραπέμπει σε τέχνη.

tagging στην Αθήνα (4)

tagging στην Αθήνα (5)

Πηγή