Ο Μίκης Θεοδωράκης έστειλε μια επιστολή στο Μέγαρο Μουσικής, με την ευκαιρία της συναυλίας με τα εμβληματικά έργα του «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων», «Κασσιανή» και «Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Κυριακή των Βαϊων 24 Απριλίου, ώρα 8.30. Τα έργα του μεγάλου συνθέτη θα ερμηνεύσουν η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και η Χορωδία Αρμονία Ατενέα υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου. Συμπράττει ο καταξιωμένος λυρικός τραγουδιστής Τάσος Αποστόλου (μπάσος).

Την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής θα ζήσω μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Με την βοήθεια της Ορχήστρας «Καμεράτα», θα πάω πίσω στον χρόνο, στα 1942, τότε που συνέθεσα το πρώτο αξιόλογο έργο μου, την «Κασσιανή» και αμέσως πάλι στο σήμερα, στην τελευταία μουσική σύνθεση της ζωής μου, την «Ραψωδία για Ορχήστρα» (2009).

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Ζωή που με αξίωσε να ζήσω μια τόσο συγκλονιστική εμπειρία.

Μίκης Θεοδωράκης

Αθήνα, 21.4.2016

ΥΓ. Σαν σήμερα, πριν 49 χρόνια έγινε η Δικτατορία. Μέσα στον Ωκεανό της Μουσικής στον οποίο έζησα, το γεγονός αυτό φαντάζει μέσα μου σαν μια μαύρη κουκίδα…”

Μίκης-θεοδωράκης-μέγαρο-μουσικής

Tα έργα του μεγάλου συνθέτη θα ερμηνεύσουν η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και η Χορωδία Αρμονία Ατενέα υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου. Συμπράττει ο καταξιωμένος λυρικός τραγουδιστής Τάσος Αποστόλου (μπάσος).

Τιμές εισιτηρίων: 11,00 € (Ζώνη Γ΄) 20,00 € (Ζώνη Β΄) 28,00 € (Ζώνη Α΄)

40,00 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 6,50 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ) 8,50 € (65+, πολύτεκνοι)