Το greekaffair.gr ως χορηγός επικοινωνίας επισκέφθηκε το μεγαλύτερο θεαματικό πάρκο της Ελλάδος στο “Μύλο των Ξωτικών” στα Τρίκαλα.

Εκεί που η αγάπη, το χαμόγελο και οι ώρες χαράς γίνονται ξεγνοιασιά για αυτόν που θα βρεθεί στην πόλη τον Τρικάλων, με τον ποταμό Ληθαίο να παίρνει μακριά τις έγνοιες και τα προβλήματα και να σας χαρίζει απλόχερα το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala Α.Ε. διοργανώνουν το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας! Ο Μύλος των Ξωτικών αυτά τα 6 χρόνια λειτουργίας του χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα! Με δωρεάν είσοδο δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις καθημερινά.

Η ιστορία του Μύλου των Ξωτικών  ξεκινάει κάπως έτσι!

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Αη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα στο Μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό πάρκο της Ελλάδας τον “Μύλο των Ξωτικών”. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάτι καινούργιο συμβαίνει στο Μύλο των ξωτικών. Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια άλλη εποχή.

Τι θα δούμε στο Μύλο των Ξωτικών! 

Το σπίτι του Αη Βασίλη.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο αγαπημένος μας Αη Βασίλης επιλεγεί ένα από τα πιο ονειρεμένα σημεία του πάρκου για να δημιουργήσει το καινούργιο του σπίτι και να ανοίξει τη μεγάλη και ζεστή αγκαλιά του στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Μικροί και μεγάλοι περνάμε μέσα από τα παραμυθένια σοκάκια για να βρεθούν μπροστά στην εντυπωσιακή είσοδο του διώροφου σπιτιού με την ονειρική βεράντα του με θεά το καράβι των πειρατών.

Το Καράβι των Πειρατών

Το εντυπωσιακότερο Πειρατικό Καράβι θα βρίσκεται στις όχθες του Ξωτικόποταμου του Μύλου. Ταξίδεψε από πολύ μακριά, μέσα σε τρικυμίες και καταιγίδες, πέρασε από πολλά λιμάνια του κόσμου και κατάφερε να βρίσκεται σήμερα αραγμένο στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Ο Αρχιπειρατής κρυμμένος στο καράβι του στέλνει καθημερινά τους πειρατές του να εισβάλλουν στο Μύλο για να ανακαλύψουν τοκ καλά κρυμμένο θησαυρό του Αη Βασίλη. Ακολουθήστε τους σε αυτό το μαγικό ταξίδι αναζήτησης…

Η Αιώνια Πηγή Σοκολάτας

Το μυστικό για την “Αιώνια πηγή Σοκολάτας” που αναβλύζει με τρόπο μοναδικό από τη γη έγινε πλέον γνωστό. Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκεται κάτω από το σημείο όπου τα Ξωτικά δημιούργησαν το φετινό “Παραμυθένιο Εργαστήρι Σοκολάτας”! Θα καταφέρουν άραγε οι Πειρατές να την κουρσέψουν;

Το μουσείο Μανιταριών

Τι δουλειά μπορεί να έχει ο Αη Βασίλης μαζί με τον Ηρακλή, της Ορεαδες Νύμφες, ο Θεός Πανας και ο Ιούλιος Καίσαρας στο Μουσείο Μανιταριών του Μύλου και τι σχέση έχουν άραγε τα μανιτάρια μαζί τους; Τι σχέδια μπορεί να σκαρώνουν κάθε βράδυ μαζί με τα ξωτικά όταν όλα τα φώτα σβήσουν γύρω από το μανιτάρι που φωσφορίζει;

Ο Αλευρόμυλος των ξωτικών

Το κεντρικό κτήριο με τη μεγάλη κατακόκκινη κορδέλα φέτος ζωντανεύει από μια μεγάλη και απίθανη σκανδαλιάρικη παρέα. Μέσα σε ένα σκηνικό παραμυθιού γεμάτο από απίθανες γεύσεις και λαχταριστά εδέσματα, οι Φουρναραίοι του Μύλου με την βοήθεια των μικρών επισκεπτών, παρασκευάζουν με απλά συστατικά ζωντανά μπροστά στα μάτια όλων, μοναδικές λιχουδιές κρατώντας όμως καλά κρυμμένα τη μυστική συνταγή τους. Προσοχή γιατί οι πειρατές εισβάλουν απροειδοποίητα καθημερινά με σπαθιά και καπνούς από τα παράθυρα και τα γρανάζια.

Το Μουσείο του Μύλου Ματσόπουλου

Το μουσείο του Μύλου Ματσόπουλου φέτος λειτουργεί και σας περιμένει να σας ξεναγήσει στην παραγωγική διαδικασία … μια άλλης εποχής, Ιμάντες, γρανάζια, μηχανές, λειτουργούν ξανά μετά από δεκαετίες με την βοήθεια του εντυπωσιακού υδροστρόβιλου που κινείται παλι μετά από 79 χρόνια, εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους για την αιώνια και μοναδική πηγή ενέργειας.

Σας παρουσιάσαμε κάποιες από της θεαματικές δράσεις που μπορείτε να δείτε και να ζήσετε όσοι βρεθείτε στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο θεαμάτων της Ελλάδας τον “Μύλο των Ξωτικών.”

Αυτά τα Χριστούγεννα ο “Μύλος των Ξωτικών”, το Μεγαλύτερο θεαματικό πάρκο της Ελλάδας, για άλλη μια χρονιά ήταν πόλος έλξης για συμπολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι φέτος επισκέφτηκαν το πρώτο 4μερο των χριστουγεννων πάνω από 200.000 άτομα από Μυτιληνιό, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Καβάλα, Σαλαμίνα, Ορεστιάδα, Πάτρα, Κομοτηνή, Κόρινθο, Πύργο, Θεσσαλονίκη, κ.α. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι για πρώτη φορά κατέφθασαν λεωφορεία και επισκέπτες από Ρωσία, Βουλγαρία και την Πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ο Αρχιπειρατής το πειρατικό καράβι και τα ξωτικά σας περιμένουν να τα επισκεφθείτε!!!

Ρεπορτάζ Κυριάκος Τσικορδάνος