Καλημέρα και καλή εβδομάδα σήμερα θα μαγειρέψουμε μια ιδιαίτερη συνταγή “Μοσχάρι με Κοπανιστή” ένα φαγητό που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν …

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

2 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

2 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΣΕΛΙΝΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Δένουμε το κρέας με σπάγκο σφικτά, ανακατεύουμε το σκόρδο με αλάτι και πιπέρι τρυπάμε με ένα μαχαιράκι το κρέας και βάζουμε μέσα από λίγο σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο προσθέτουμε το κρέας το κρεμμύδι το σέλινο και τα καρότα, όταν πάρουν λίγο χρώμα τα λαχανικά τα αφαιρούμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μαζί με τις τομάτες. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σβήνουμε με κρασί, κατόπιν προσθέτουμε το πολτό λαχανικών αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε την κανέλλα δύο φλιτζάνια νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.  Όταν είναι έτοιμο το κρέας τα βγάζουμε από την κατσαρόλα αφαιρούμε το σπάγκο και κόβουμε το κρέας σε φέτες, το ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και την κοπανιστή και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.