Ο μπακαλιάρος οπως όλοι γνωρίζουμε ταιριάζει με γλυκά υλικά όπως τα χόρτα ή τα ξερά φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα. Στο Άγιο Όρος αλλά και σε πολλά μέρη στην Πελοπόννησο τον μαγειρεύουν με διαφορετικό τρόπο σήμερα όμως πάμε να δούμε το δικό μου τρόπο που σας προτείνω  με τα λαχανικά.

mpakaliaros

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΦΙΛΕΤΟ

4 ΚΑΡΟΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ

4 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΜΙΚΡΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ

ΛΑΔΙ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ

ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες και τον στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας , τον αλατοπιπερώνουμε και τον τηγανίζουμε ( δεν το τελειώνουμε ). Τον αφαιρούμε από το τηγάνι και μετά σοτάρουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε την σελινόριζα το καρότο και τα αφήνουμε να σοταριστούν. Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, κατόπιν προσθέτουμε αλατοπίπερο ζάχαρη τον τοματοπελτέ το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Σε μια γάστρα μικρή βάζουμε σε στρώσεις πρώτα μπακαλιάρο μετά λαχανικά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και φροντίζουμε η τελευταία στρώση να είναι από λαχανικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.