Μπενιέ Σουφλέ με Μπακαλιάρο του Γιώργου Τσελεμεντέ.

image

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ

ΑΦΘΟΝΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο και τον βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να τον σκεπάσει, τον βράζουμε για 5 λεπτά ,αφαιρούμε το δέρμα του όλα τα κόκαλα του και τον κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκατοστά. Φτιάχνουμε το κουρκούτι και στο τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε μια σφιχτή μαρέγκα. Βουτάμε ένα- ένα κομμάτι μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μπόλικη και καυτή φριτούρα. Μόλις ροδίσουν τα σερβίρουμε.