Μπορείτε να ζήσετε περισσότερο από όσο νομίζετε,το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να ζει επ’ άπειρον!

Η εντυπωσιακή μακροζωία εκείνων των ανθρώπων της προκατακλυσμιαίας εποχής αποδεικνύει ότι το σώμα μας έχει αξιοσημείωτες δυνατότητες για ζωή. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει επιτρέψει στους επιστήμονες να εξετάσουν από πιο κοντά το ανθρώπινο σώμα και το θαυμαστό σχεδιασμό του, περιλαμβανομένης και της εκπληκτικής ικανότητάς του για αυτοανανέωση και αυτοθεραπεία. Σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν; Το σώμα έχει τη δυνατότητα να ζει επ’ άπειρον. «Η γήρανση», λέει ο καθηγητής ιατρικής Τομ Κέρκγουντ, «παραμένει ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ιατρικής».

Για τον  Θεό, όμως, η γήρανση δεν αποτελεί ούτε μυστήριο ούτε άλυτο πρόβλημα. Εκείνος δημιούργησε τέλειο τον πρώτο άνθρωπο, τον Αδάμ, και είχε σκοπό να ζουν οι άνθρωποι για πάντα. Δυστυχώς, ο Αδάμ αποφάσισε να στρέψει τα νώτα του στον Θεό. Ως αποτέλεσμα, αμάρτησε και έγινε ατελής. Εδώ βρίσκεται η εξήγηση την οποία αναζητούν οι επιστήμονες: «Μέσω ενός ανθρώπου μπήκε η αμαρτία στον κόσμο και μέσω της αμαρτίας ο θάνατος, και έτσι ο θάνατος απλώθηκε σε όλους τους ανθρώπους, επειδή όλοι είχαν αμαρτήσει». Συνεπώς, οι λόγοι για τους οποίους αρρωσταίνουμε, γερνάμε και πεθαίνουμε είναι η αμαρτία και η ατέλεια.

Ωστόσο, ο σκοπός του στοργικού μας Δημιουργού δεν έχει αλλάξει. Τρανή απόδειξη για αυτό είναι το ότι προμήθευσε τη λυτρωτική θυσία του Γιου του, του Ιησού Χριστού, η οποία άνοιξε το δρόμο για την τελειότητα και την αιώνια ζωή. Η Γραφή δηλώνει: «Όπως σε σχέση με τον Αδάμ όλοι πεθαίνουν, έτσι και σε σχέση με τον Χριστό όλοι θα ζωοποιηθούν».  Οι άνθρωποι πριν από τον Κατακλυσμό ήταν πιο κοντά στην τελειότητα από ό,τι εμείς, και γι’ αυτό ζούσαν περισσότερο—πολύ περισσότερο—από ό,τι εμείς τώρα. Αλλά σήμερα εμείς είμαστε πιο κοντά στον καιρό κατά τον οποίο θα εκπληρωθεί η υπόσχεση του Θεού. Σύντομα κάθε ίχνος αμαρτίας και ατέλειας θα εξαφανιστεί, και οι άνθρωποι δεν θα εκφυλίζονται ούτε θα πεθαίνουν.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε αυτές τις ευλογίες; Μη νομίζετε ότι όσα υποσχέθηκε ο Θεός είναι απλώς ένα όνειρο. Ο Ιησούς είπε: «Αυτός που ακούει το λόγο μου και πιστεύει εκείνον που με έστειλε έχει αιώνια ζωή».  Γι’ αυτό, να λαβαίνετε Γραφική γνώση και να τη θέτετε σε εφαρμογή. Αν το κάνετε αυτό, θα ακολουθείτε το παράδειγμα εκείνων που εφαρμόζουν τη νουθεσία του αποστόλου Παύλου «θησαυρίζοντας για τον εαυτό τους με ασφάλεια ένα καλό θεμέλιο για το μέλλον, ώστε να κρατήσουν γερά την πραγματική ζωή».  Να είστε βέβαιοι ότι ο Θεός ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα σε κάποια Βιβλικά πρόσωπα να ζήσουν τόσο πολύ είναι σε θέση να κάνει εσάς να ζήσετε για πάντα!