Μυδοπίλαφο – Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Υλικά για Μυδοπίλαφο :

1 κιλό μύδια

1 ποτηράκι ούζο

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη προαιρετικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

λίγο ελαιόλαδο

2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες

1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγο ανθό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι άσπρο

Τρόπος παρασκευής. 

Βάζουμε τα μύδια σε μια κατσαρόλα μαζί με το ούζο και το μισό κρασί και αφού τα σκεπάσουμε με καπάκι τα αφήνουμε να βράσουν για 3-5 λεπτά. Τα αδειάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί τους. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να σωταριστούν και μετά ρίχνουμε το σκόρδο και το ρύζι μέχρι να ασπρίσει, κατόπιν ρίχνουμε το ζουμί από τα μύδια σε αναλογία 2 προς 1 και το κρασί, εάν δεν φτάνουν τα υγρά μας συμπληρώνουμε με νερό. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 10- 12 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα μύδια μας τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγο-βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του,