Μυζηθροπιτάκια: Το γλυκό της εβδομάδας του chef  Γιώργο Τσελεμεντέ.

image

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

7 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΑΥΓΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΥΖΗΘΡΑ ΑΝΑΛΑΤΗ

3 ΑΥΓΑ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ  ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΕΛΙ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το μπέικιν προσθέτουμε το λάδι το χυμό πορτοκαλιού το αυγό χτυπημένο και αφού προσθέσουμε λίγο νερό ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, την βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα να ξεκουραστεί. Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την μαστίχα την ζάχαρη την κανέλα το αλεύρι βάζουμε και την μυζήθρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες τα ανοίγουμε με τον πλάστρη και με ένα πιατάκι του καφέ και το ροδάκι μας τα κόβουμε. Σε κάθε δισκάκι βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού από την ζύμη μας και αφού αλείψουμε με νερό τις άκρες μας κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο . Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιτάκια μας μέχρι να ροδίσουν, τα βγάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα λάδια μας και να κρυώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας και το βράζουμε για 5 λεπτά, αφού το αποσύρουμε από την φωτιά βουτάμε τα πιτάκια μας μέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν, κατόπιν τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και με την κανέλα.