Καλημέρα φίλες και φίλοι μου σήμερα θα φτιάξουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή Ναξιώτικες Πατάτες πεντάρες” Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ

3 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΑΛΑΤΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε καλά τις πατάτες (δεν τις καθαρίζουμε) και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες (καθαρισμένα) τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες στα μισά περίπου προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να τηγανιστούν μαζί. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε.