Ντομάτες και πατάτες με φρέσκο βασιλικό του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΑ 2

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΤΙ ­ ΠΙΠΕΡΙ

1/2 ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ

6 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΨΗΜΕΝΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, μόλις γίνουν διαφανή προσθέτουμε το σκόρδο τις πατάτες τις ντομάτες και το μισό βασιλκό, αλατοπιπερώνουμε και κατόπιν προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν τα λαχανικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα, όταν είναι έτοιμα παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού τις βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε το φαγητό μας , πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαιντανό.