«Ξα μου» Η νέα ταινία της Κλειώς Φανουράκη

Το greekaffair.gr πάει σινεμά: Με την ταινία «Ξα μου» και με βασική ταυτότητα της ταινίας την Κρήτη, η Κλειώ Φανουράκη ξεκίνησε το δικό της ταξίδι πρόσφατα μέσα από το 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

xa-moy

Η ταινία να αναφέρουμε ότι βρέθηκε ανάμεσα σε 26 ταινίες  που συμμετέχουν στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το δικό του σπήλαιο. Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε ανοίκεια, απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε. Με την κρητική γη ν΄αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ» δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας.

ΞΑ ΜΟΥ (Ελλάδα,2016,87΄)

Πρωταγωνιστεί: Γιώργος Χωραφάς

Συμπρωταγωνιστούν: Σοφία Χιλλ, Λευτέρης Ελευθερίου, Ζωή Χωραφά, Γιώργης Σμπώκος, Καλλιρόη Καραμάνου, Τατιάνα Καλαντζή, Γιώργης Μανωλάκης, Μάνος Πετράκης, Άγγελος Χιλλ, Δημήτρης Τσουπέι, Αντώνης Ορφανός, Αριστείδης Φραγκιαδάκης, Ευγενία Σμπώκου και πολλοί ακόμη δημιουργικοί ηθοποιοί και μη ηθοποιοί.

xa-moy-xorafas

Φιλική Συμμετοχή: Άννα Φόνσου, Νίκος Μπουσδούκος, Αλέξανδρος Μυλωνάς

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κλειώ Φανουράκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδη
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Μουσική (κατά αλφαβητική σειρά):
Μάρω Θεοδωράκη
Λουδοβίκος των Ανωγείων
Γιώργης Μανωλάκης
Επιμέλεια κοστουμιών, κομμώσεις και μακιγιάζ : Ρενάτα Μαστοράκη Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σκιαδόπουλος
Παραγωγή: Αmusic Freeater

Τέλος με αφορμή την ολοκλήρωση της ταινίας της Κλειώς Φανουράκη (με προσωρινό τίτλο «High Season») και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, η ομάδα παραγωγής Αmusic Freeater θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τα πρόσωπα και τους φορείς που έχουν συντελέσει μέχρι στιγμής στη δημιουργία της ταινίας.