Με διεθνείς διακρίσεις επέστρεψε από το μεγαλύτερο πολιτιστικό φόρουμ στον κόσμο, στην Avignon της Γαλλίας, το θέατρο των Vivi, όπου έδωσε 22 συνεχείς παραστάσεις με τους Πέρσες του Αισχύλου κερδίζοντας τονθαυμασμό των θεατών, που για ένα μήνα είχαν τη δυνατότητα να δουν παραστάσεις από 27 χώρες.

Εκείνο, ωστόσο, που προέχει εδώ είναι η μέθοδος του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, που εστιάζεται στο σώμα του ηθοποιού και στις εκφραστικές του δυνατότητες. Το τραγικό καταλήγει σε σωματικό πόνο, γιατί αν δεν κατέληγε σε πόνο δεν θα ήταν τραγικό. Ο πόνος είναι και το εφαλτήριο στη δημιουργία του σκηνικού μορφώματος, ο πόνος ως πλαστική αρχή, ως ιδεολογία στην ανάδειξη της θεατρικής ποίησης. Εφεξής, τα σύμβολα της παράστασης είναι εφικτά μέσα από μια συνανάγνωση των αντικειμένων.

Η παράσταση του θεάτρου των Vivi, με την προηγούμενη εμπεδωμένη τεχνική, ζητά να αναδείξει στους Πέρσες την έκπτωση της αλαζονείας της εξουσίας, όταν αυτή κάνει αλόγιστη, υβριστική χρήση του κεκτημένουπλούτου. Η έκπτωση αυτή είναι καταρχάς πολιτική, οικουμενική, αλλά, καθώς εξατομικεύεται στον Ξέρξη, τραγικά ηθική – έκπτωση του καθεστώτος του άρχοντος που καταστρέφοντας μια χώρα επαναπροσδιορίζειτην εξουσία ως απόλυτη αρχή.

Ταυτότητα της παραστασησης:

Μετάφραση&Σκηνοθεσία:Τηλέμαχου Μουδατσάκι
Σκηνικό:Κώστα Χρηστίδη
Σκηνικά Αντικείμενα:Χάρη Σεπεντζή
Μουσική:Μαρίας Συμεών,Βασίλη Πανόπουλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αγησίλαος Αλεξίου (Εξάγγελος), Γιάννης Ασκάρογλου (Δαρείος), Αρτέμης Γαυριλούκ (Χορός), Χρήστος Μπαλτάς (Ξέρξης), Ελένη Ορνεράκη (Άτοσσα)

Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλκμήνη και θα δίνονται κάθε Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. και κάθε Σάββατο στις 7μ.μ.

Οι παραστάσεις στις 21/11 και 5 και 12/12 θα δοθούν και με γαλλικούς υπέρτιτλους.