Το γλυκό της Εβδομάδας. Σήμερα δημιουργούμε την αγαπημένη μας πάστα φλώρα  από τα Φάρσαλα υπο τις οδηγίες του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ.

 

ΥΛΙΚΑ

 

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

2 ΑΥΓΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

5 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΛΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΚΑΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και απλώνουμε την ζύμη μας ώστε να καλύψει το πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού μας. Σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ( κάνουμε ένα μπέν μαρί) χτυπώντας τα ασπράδια με ένα σύρμα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, την κανέλα την καρυδόψιχα, την φρυγανιά και στο τέλος την τριμμένη φρυγανιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Πριν μας βράσει το μείγμα το αποσύρουμε από την φωτιά τα αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το ρίχνουμε στο ταψί με την ζύμη μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, όταν θα βγάλουμε το γλυκό μας από το φούρνο η κρέμα μας θα είναι ρευστή.