Με δυο μεγάλα μουσικά αφιερώματα τίμησαν τον «πατριάρχη» του στίχου, Κώστα Βίρβο.

Δυο  κορυφαίοι συνθέτες, 25 μοναδικοί τραγουδιστές κι άλλοι τόσοι δεξιοτέχνες τίμησαν με μια μεγαλειώδεις συναυλία, τον μεγάλο λαϊκό ποιητή Κώστα Βίρβο όπου άφησε πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά από 2,500 χιλιάδες τραγούδια περίπου στο σύνολο.

Οι ερμηνευτές που έδωσαν το παρών το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου 2016 στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, για να τιμήσουν την μνήμη και το έργο του μεγάλου και  σπουδαίου δημιουργού και του «πατριάρχη» του στίχου, Κώστα Βίρβου:

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρουλα Αλεξιου, η Ελένη Βιτάλη, ο Θέμης Αδαμαντίδης η Φωτεινή Βελεσιώτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Νάντια Καραγιάννη, Θάνος Ολύμπιος, Στέλιος Διονυσίου, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιώργος Ζαμπέτας Jr, Ραλλία Χρηστίδου, Γιώργος Σαρρής, Κωνσταντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φωτεινή Δάρρα, Λιζέτα Νικολάου, Ελένη Δήμου, Μανώλης Μητσιάς, Πέτρος Γαϊτάνος, Σοφία Βόσσου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης Jr.

Ο Γιώργος Νταλάρας με τον ανιψιό του Γιώργος Ζαμπέτας Jr
Ο Γιώργος Νταλάρας με τον ανιψιό του Γιώργος Ζαμπέτας Jr

Επίσης μαζί τους πάνω στην σκηνή βρέθηκαν οι συνθέτες Μίμης Πλέσσας & Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και πάρα πολλοί δεξιοτέχνες μουσικοί, της ορχήστρας του Γιώργου Παγιάτη, αλλά και όχι μόνο, καθώς σε συγκεκριμένα μέρη του προγράμματος εμφανίστηκαν κι έπαιξαν ο Μανώλης Καραντίνης, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δημήτρης Χιονάς, ο Δημήτρης Λάππας καθώς και νεότεροι μπουζουξήδες, όπως ο Χρήστος Βότσης, ο Ευριπίδης Νικολίδης, ο Ηλίας Πουρτσίδης, ο Παναγιώτης Κατρανίτσας & ο Αλ. Σκάρπος.

Η βραδιά να πούμε για την ιστορία ότι άνοιξε με τον Γιάννη Τζουανόπουλο, ο οποίος έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση κι έκανε την παρουσίαση του προγράμματος. Αφού είπε λίγα λόγια για τη συναυλία, τους συμμετέχοντες και βεβαίως τον Κώστα Βίρβο, τη σκυτάλη έδωσε στον Κώστα Μπαλαχούτη, συγγραφέα και διευθυντή του ogdoo.gr που μίλησε για το έργο του σπουδαίου δημιουργού, τα επιτεύγματά του και φυσικά τον ίδιο.

Το μουσικό μέρος της βραδιάς ξεκίνησε με ένα ορχηστρικό κομμάτι, για να συνεχιστεί με απαγγελίες έργων του Κώστα Βίρβου από την Εύα Κοταμανίδου, την οποία διαδέχτηκαν ένας – ένας (ή και περισσότεροι σε στιγμές) οι ερμηνευτές, με πρώτο το Γιώργο Νταλάρα & μια υπέροχη χορωδία, αποτελούμενη από τους Σοφία Παπάζογλου, Λιζέτα Καλημέρη, Νάντια Καραγιάννη, Στέλιο Διονυσίου, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Πέτρο Γαϊτάνο, Κώστα Τριανταφυλλίδη & Θάνο Ολύμπιο, οι οποίοι τραγούδησαν «Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια» για να ακολουθήσει το «Εγώ ποτέ δεν αγαπώ» από το Γιώργο Νταλάρα & το «Φύγε κι άσε με» από τον ίδιο, μαζί με τη Σοφία Παπάζογλου.

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτά τα δυο μεγάλα αφιερώματα σίγουρα ανταμείφθηκαν  τόσο από της φωνές τον εξαιρετικών καλλιτεχνών αλλά και από την μεγάλη ποικιλία παλιών λαϊκών τραγουδιών. Ήταν μια υπέροχη βραδιά όπου καλλιτέχνες, κόσμος και προσωπικό τίμησαν ο καθένας με τον τρόπο του τον «πατριάρχη» του στίχου Κώστα Βίρβου.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε την εξαιρετική ορχήστρα του Γιώργου Παγιάτη:

Γιώργος Παγιάτης: πιάνο
Βαγγέλης Λιόλιος & Δημήτρης Λιόλιος: μπουζούκια
Χρήστος Περτσινίδης: κιθάρες
Χρήστος Αλεξόπουλος: ντραμς
Κυριάκος Κοντάκος: βιολί
Μάνος Γρυσμπολάκης: ακορντεόν
Γιάννης Καρακατσάνης: κρουστά
Πόλυς Πελέλης: μπάσο

[Best_Wordpress_Gallery id=”39″ gal_title=”Αφιέρωμα Κώστας Βίρβος”]

Ρεπορτάζ -Κυριάκος Τσικορδάνος 

Φωτογραφία – Αδαμαντία Λαουμτζή