Όπως όλοι γνωρίζουμε οι πατατοκεφτέδες αρέσουν σε όλα τα παιδιά. Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για  τους μικρούς μας φίλους αλλά και για όλη την οικογένεια.

ΥΛΙΚΑ

1 ½ ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ

3 ΑΥΓΑ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα το παξιμάδι το δυόσμο την κανέλλα την κεφαλογραβιέρα την φέτα λιωμένη αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για ½ ώρα. Παίρνουμε το μείγμα μας το πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλούς κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.