Πιτάκια Κοτόπουλο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

 

ΥΛΙΚΑ

350 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

160 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

2 ΑΥΓΑ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το 1 αυγό και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις φτιαχτεί η ζύμη μας την σκεπάζουμε με μια μεβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και το σοτάρουμε στο λάδι μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό. Ανοίγουμε το φύλλο μας όχι πολύ χοντρό αλλά όχι και πολύ λεπτό και με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλές ζύμες. Στη μέση κάθε ζύμης βάζουμε λίγη από την φάρσα με το κοτόπουλο μας κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα τα βάζουμε σε ένα ταψί τα αλείφουμε με το άλλο αυγό που έχουμε και αφού το έχουμε χτυπήσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.