Πρεμιέρα πραγματοποίησε στις «Νύχτες Πρεμιέρας» την Τετάρτη το απόγευμα η ταινία μικρού μήκους «Πανδημία» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο γνωστός σε όλους ηθοποιός, Δημήτρης Πιατάς.

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία όπου υφίσταται η επιδρομή ενός ιού με την ονομασία “Σύνδρομο της Τζοκόντας” επειδή ο ασθενής σταματάει να έχει την αντίληψη με το περιβάλλον και χαμογελά – ενώ η χώρα εκείνη τη στιγμή βρίσκεται υπό κατάρρευση από χρεωκοπία. Συμμορίες βανδαλισμοί λυμαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Κώστας Ανδρέου (Θεοδόσης Πελεγρίνης), τηλεοπτική περσόνα, είναι στα πρόθυρα της επαγγελματικής και προσωπικής κατάρρευσης. Με διαλυμένο γάμο (Ναταλία Δραγούμη), με ερωτική ζωή πληρωμένη πόρνη (Λουκία Παπαληγούρα) και τον προσωπικό του φίλο και συνάδελφο δημοσιογράφο Ιωάννη Βίαιο (Ανδρέας Ρουμελιώτης) να υφίσταται την επιδρομή ενός ιού της πανδημίας.

Ο Μπος (Δημήτρης Πιατάς) έχει τη δημοφιλέστερη εκπομπή στην τηλεόραση με τίτλο «Πρόσκληση σε Γεύμα για έναν Υποψήφιο Καλεσμένο», όπου ο καλεσμένος αποδομείται και διασύρεται για κάποια αμαρτία του παρελθόντος. Το δημοσιογραφικό team της εκπομπής αποτελείται από τον ντετέκτιβ (Μάκης Παπαδημητρίου) και τη σκηνοθέτιδα (Λουκία Πιστιόλα).

Υποψήφιος καλεσμένος είναι ο Ανδρέου για ψεύτικη στημένη τηλεοπτική είδηση που τον έκανε διάσημο. Μετά από έρευνα το χαμένο υλικό θα βρεθεί στα χεριά του Μπος, μαζί με τους ήρωες που έπαιζαν στο “στημένο” δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, για να καλυφθεί κατά τη διάρκεια της ζωντανής παρουσίας του Ανδρέου στην εκπομπή, με αποτέλεσμα την προσωπική του κατάρρευση, ζωντανά, από την προσβολή του ιού.

H ταινία του Δημήτρη Πιάτα αυτή «Μαμά γιατί δε φωνάζεις πια» (Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, 1975), με τα ίδια πρόσωπα που έπαιζαν και τότε (Σοφία Κακαρελίδου, Μιχάλης Μητρούσης), αξιοποιείται τώρα ως ταινία  μικρού μήκους, με τίτλο ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ (ΌΛΑ λοιπόν ΈΝΑ).

Τέλος, πολλοί ήταν αυτοί που με την παρουσία τους τίμησαν την πρεμιέρα.

Αμέσως μετά ακoλούθησε πάρτυ στο «Κύριος» στη πλατεία Μαβίλης.