“Ράφτης Κυρίων” στο Θέατρο Πέτρας την Κυριακή 24 Ιουλίου 9:30 μμ

 

Στο<<Ράφτη Κυρίων >>του  Ζόρζ Φεϋντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες ,οι ανατροπές ,το χιούμορ ,και ο  ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία ,την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ από την δική μας εποχή !

 

Η υπόθεση του έργου:

Ο Ζεράρ Μουλινό, είναι γιατρός και παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με την Σουζάν νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο, με σκοπό να γίνει η ερωτική τους φωλίτσα. Η Σουζάν είναι παντρεμένη με τον Ανατόλ. Ο Ανατόλ απατά την σύζυγό του με τη Ροζ, η οποία είναι γυναίκα του Φελίξ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινό. Η πεθερά του γιατρού, το αντιβιοτικό των νιόπαντρων ζευγαριών, κυρία Εγκρεβίλ, και η κόρη της Υβόν προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Ανάμεσά τους μπλέκονται ο υπηρέτης του Ζεράρ, και η πελάτισσα του ραφτάδικου η οποία επιμένει στον Μουλινό να της πάρει μέτρα για το καινούργιο της Στο «Ράφτη Κυριών» του Φεϋντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες, οι ανατροπές, το χιούμορ και ο ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ απο τη δική μας.

Διανομή Κώστας Φραγκολίας , Κέλλυ Ανυφαντή , Γωγώ Βογασαρη , Ίριδα Δασκαλοπούλου , Μικαέλα Ζούστη , Άγγελος Θεοφίλου ,Θεοδώρα Παπαϊωάννου , Ιωάννης Παπλωμάτης ,Σάκης Σιούτης.

Συντελεστές

Μετάφραση Δραματουργικη επεξεργασία  Γιάννης Ιορδανίδης

Σκηνοθεσία -Μουσική επιμέλεια : Ιωάννης Παπλωματας

Θεατρολογικη επιμέλεια : Δέσποινα Πολίτου

Σκηνικά :  Αννα Βήχου  Φωτισμοί :Δημήτρης Τσιούμας  

 

www.greekaffair.gr