Συνταγή της ημέρας: Σήμερα θα μαγειρεύουμε ψάρι “Σολωμό με τομάτα Λιαστή” και για όσους το δοκιμάσουν θα ξετρελαθούν.

solomos

 Υλικα

½ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΙ

600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΑ ΛΙΑΣΤΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

8 ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

ΘΥΜΑΡΙ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ (ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ)

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΖΑΧΑΡΗ

ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε 250 ml βραστό νερό το τσάι για 3 λεπτά και μετά σουρώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του σολομού και τα περνάμε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί και μετά προσθέτουμε τις ελιές  την τομάτα το ξύσμα λεμονιού, βάζουμε και το τσάι και το αφήνουμε να πάρει μια βράσει, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και 1 κλωνάρι θυμάρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας  προσθέτουμε τα κομμάτια του σολομού και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια τα σερβίρουμε σε πιάτα και από 1 κομμάτι σολομό σε κάθε πιάτο προσθέτοντας την σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια.

Καλή σας Όρεξη!!