Το γλυκό της εβδομάδας “Σορμπέ ροδάκινο” του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τη ζάχαρη για να βράσουν 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα σιρόπι ελαφρά δεμένο και αφού το αποσύρουμε απο τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα παιρνάμε απο το μπλέντερ, στο τέλος προσθέτουμε και το χυμό λεμόνι. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλικό μπόλ το τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανα 1 ώρα το ανακατεύουμε μέχρι να παγώσει.

ΥΛΙΚΑ

6 ΜΕΤΡΙΑ ΩΡΙΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

ΧΥΜΟ 1 ΛΕΜΟΝΙΟΥ