Καλημέρα φίλες μου σήμερα σας ετοίμασα “Σπαγγέτι με μύδια”, μια συνταγή γρήγορη εύκολη και υγιεινή, που μυρίζει θάλασσα και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ  ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ

ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ

ΑΣΠΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τα μύδια και τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μύδια, τα βράζουμε σκεπασμένα με ένα καπάκι μέχρι να ανοίξουν όλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Βγάζουμε τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα ξεχωρίζουμε τα ψαχνά από τα καβούκια, περνάμε το ζωμό από τα μύδια από ένα σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε τις τομάτες , σβήνουμε με το ζουμί από τα μύδια το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα ψαχνά από τα μύδια το αλατοπίπερο την ρίγανη. Έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μας ανακατεύοντας καλά για να μοιραστεί καλά η σάλτσα με τα μακαρόνια.