Συνέντευξη – Νάιρα Αλεξοπούλου στον Κυριάκο Τσικορδάνο.

Η Νάιρα Αλεξοπούλου γεννήθηκε για να τραγουδά. Με πλούσιες μουσικές σπουδές -από πέντε ετών έπαιζε πιάνο και τραγουδούσε- πατέρα βιρτουόζο και μητέρα τραγουδίστρια η μουσική δεν είναι μόνο στο αίμα της αλλά και στην ζωή της. Αυτή που ζει σαν να μην υπάρχει επόμενη μέρα…

Νάιρα, σε καλωσορίζω στο greekaffair.gr 

Συνέντευξη-Νάιρα-Αλεξοπούλου

Θα ξεκινήσω την συνέντευξη μας γυρίζοντας λίγο το χρόνο πίσω και θα ήθελα να μας πεις που γεννήθηκες και τι θυμάσαι από τις πρώτες παιδικές σου αναμνήσεις;

Έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία! Αυτό που θυμάμαι είναι οικογενειακές στιγμές, παιχνίδια με φίλους και γενικά ανεμελιά. Μου λείπει λίγο αυτό.

Ανήκεις καθαρά σε μουσική οικογένεια. Πόσο επηρέασε στην ζωή σου αυτό ώστε να αποφασίσεις  να ασχοληθείς  με την μουσική και το τραγούδι;

Από την ημέρα που με θυμάμαι υπάρχει μόνο η μουσική και το τραγούδι στη ζωή μου σε όλες τις στιγμές. Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο το ότι έχω μουσικές καταβολές αλλά και αυτό να μην υπήρχε, νομίζω ότι με την μουσική και το τραγούδι θα είχα ασχοληθεί. Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο.

Πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση να ασχοληθείς με το τραγούδι στο πίσω μέρος του μυαλό σου είχες αποφασίσει να ασχοληθείς με κάποια άλλο επάγγελμα ή από μικρή έλεγες εγώ θα γίνω τραγουδίστρια;  

Από τότε που με θυμάμαι δεν υπήρξε στιγμή στην ζωή μου που να μην λέω και να μην πιστεύω ότι θα γίνω τραγουδίστρια. Είναι η ζωή μου, το πάθος μου και δεν θα το άλλαζα με τίποτα.

Πότε ξεκινάς  και κάνεις τα πρώτα σου παρθενικά βήματα στο τραγούδι σε ποια ηλικία θυμάσαι;

Τα παρθενικά μου βήματα στο τραγούδι τα έκανα σε ηλικία 15 ετών. Θυμάμαι είχα πάει να δουλέψω Παρασκευή και Σάββατο σε bar φίλων για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου και για πλάκα ένα βράδυ τραγούδησα! Αυτό ήταν! Το καθιερώσαμε μετά.

θυμάσαι  την πρώτη σου δουλειά σε πίστα  πόσο τρακ είχες;

Η πρώτη μου δουλειά σε πίστα ήταν στις «Μάσκες» σε ηλικία 17 ετών  και τραγουδούσα με τον Κώστα Δόξα, Έρη και Λιούμπα Ζώρα. Ήμασταν νεανικό σχήμα και έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις .Δεν είχα τρακ τότε, τώρα νομίζω έχω περισσότερο.

Οι γονείς σου όταν τους ανακοίνωσες ότι θέλεις να γίνεις τραγουδίστρια πως αντέδρασαν;

Σίγουρα δεν συμφωνούσαν γιατί ζούσαν και αυτοί την νύχτα λόγω επαγγέλματος και ήξεραν τους κινδύνους αλλά η απόφαση μου ήταν οριστική οπότε δεν είχαν άλλη επιλογή.

Νάιρα τελικά τι πιστεύεις τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εσύ έχεις πραγματοποιήσει το όνειρο σου;

Τα όνειρα με επιμονή και υπομονή φυσικά και μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι στο σωστό δρόμο ώστε να πραγματοποιήσω το όνειρο μου.

Νάϊρα, πες μου για κάτι που σε ξετρέλανε πρόσφατα;

Είμαι λίγο δύσκολη και απαιτητική.! Δεν ενθουσιάζομαι εύκολα! Για να ξετρελαθώ με κάτι πρέπει να είναι μοναδικό και αυτή την περίοδο μοναδικό στη ζωή μου είναι η ευκαιρία που δόθηκε να συνεργαστώ με δυο δισκογραφικές εταιρείες, την Icon Music Records & Panik Platinum.

Πότε έκανες την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά και τι θυμάσαι από εκείνο το δίσκο; 

Έχω κυκλοφορήσει κι άλλα τραγούδια και οι συνεργασίες μου αυτές μου προσέφεραν πολλά πράγματα και με βόηθησαν να εξελιχθώ ως καλλιτέχνης. Θεωρώ όμως ότι η πιο ολοκήρωμένη και επίσημη δισκογραφική δουλειά μου είναι το «Δικαίωμά μου» που κυκλοφόρησε πρόσφατα!

Νάιρα ποια είναι τα στοιχεία  που θέλεις να αναδείξεις μέσα από την μουσική και το τραγούδι;

Η μουσική για μένα είναι τρόπος ζωής πια και τρόπος έκφρασης. Μπορώ μέσω της μουσικής να εκφράζω τα συναισθήματά μου και νομίζω ότι από τον τρόπο που ερμηνεύει κάποιος μπορείς να καταλάβεις και κάποια στοιχεία από το χαρακτήρα του.

Σήμερα που ζούμε σε δύσκολες μέρες, ένας καλλιτέχνης–τραγουδιστής, μπορεί να γίνει πλούσιος αξιοκρατικά και τίμια ή χρειάζεται να ακολουθήσει και άλλες οδούς;

Διανύουμε σίγουρα μια δύσκολη εποχή σε όλα τα επίπεδα. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πραγματα θεωρώ ότι ένας τραγουδιστής δεν μπορεί πια να γίνει πλούσιος. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ενδεχομένως να ήταν παλαιότερα. Κι αναφέρομαι σε όλους τους τρόπους. Όσον αφορά εμένα, μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν θα ακολουθούσα κάποια άλλη οδό πέραν απο την τίμια γιατί είναι πολύ βασικό για να μένα να έχω ήσυχη την συνείδηση μου.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το νέο  σου single με τίτλο  Δικαίωμά μουΜίλησε μας λίγο για αυτήν την νέα σου δουλειά. 

To καινούργιο μου τραγούδι τιτλοφορείται “Δικαίωμά Μου” και κυκλοφορεί από την ICON MUSIC Records και  την Panik Platinum. Τη μουσική υπογράφει ο Παναγιώτης Μπρακούλιας και τους στίχους ο Δημήτρης Πολυχρόνης και είναι σε παραγωγή της ICON MUSIC.  Είναι ένα δυναμικό λαϊκό κομμάτι και ελπίζω να αρέσει και στον κόσμο.

Νάϊρα, ποιες συνεργασίες πιστεύεις ότι σε πήγαν ένα βήμα παρακάτω και σε βοήθησαν να ανέβεις ένα ακόμα σκαλί;

Όλες οι συνεργασίες μου με βοήθησαν και από την κάθε μια κέρδισα κάτι διαφορετικό. Όπως προανέφερα, η συνεργασία με τις τωρινές μου δικογραφικές, ICON MUSIC Records & Panik Platinum, θεωρώ ότι έχει την μεγαλύτερη δυναμική και ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία που μου δόθηκε μέχρι τώρα.

Μέσα στο χώρο σου, έχεις πραγματικές φιλίες; 

Πιστεύω οτι υπάρχουν πραγματικές φιλίες στο χώρο μου αλλά δεν είναι πολλές. Έχω κρατήσει σχέσεις που έχουν δοκιμαστεί αρκετά και απέδειξαν τη δύναμή τους στο πέρασμα του χρόνου!

Ποια είναι η γνώμη σου για τα social media, είσαι υπέρ η κατά; Θα έλεγες  ότι βοηθάνε τον καλλιτέχνη ή σου κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, στην προβολή του και στην προσωπική του εικόνα;

Είμαι υπερ των social media, βοηθάνε πολύ στην προβολή ενός καλλιτέχνη και στην προσωπική επαφή με το κοινό αλλά κι εδώ χρειάζεται μέτρο.

Τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για έναν καλλιτέχνη, να κάνει συνέχεια πρωταθλητισμό και να κυνηγά την επιτυχία ή να είναι παρών και με τους όρους του;

Η ουσία είναι να έχεις πάντα στόχους είτε μικρούς είτε μεγάλους, να προσπαθείς πάντα να τους κατακτάς και να εξελίσσεσαι!

Αυτό τον καιρό πραγματοποιείς εμφανίσεις στο vip skyladiko. Ποιο είναι το πρόγραμμα που παρουσιάζεις τα βράδια εκεί και ποιες μέρες  εμφανίζεσαι;

Συμμετέχω σ’ ένα νεανικό σχήμα με τον Άκη Δείξιμο,την Βίλλυ Ραζή,τον Λευτέρη Κιντάτο και άλλα νέα παιδιά και το πρόγραμμά μου είναι καθαρά λαϊκό. Οι εμφανίσεις μας είναι κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Τα μελλοντικά σου σχέδια ποια είναι;

Στόχος μου είναι να βγάζω ωραία τραγούδια, να έχω διάρκεια στο χώρο, με ωραίες συνεργασίες και να κερδίσω την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου.

Νάιρα, σε ευχαριστώ που αφιέρωσες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου για να μας παραχωρήσεις αυτήν την συνέντευξη. Το greekaffair.gr και η αναγνώστες του σου εύχονται πάντα επιτυχίες!!   

Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα και εύχομαι σε εσάς και τους αναγνώστες σας τα καλύτερα.

Ακούστε το τραγούδι «Δικαίωμά Μου»

Συνέντευξη-Νάιρα-Αλεξοπούλου

Συνέντευξη Κυριάκος Τσικορδάνος

Φωτογραφία – Αδαμαντία Λαουμτζή